Activitat núm 9

|
Document número 5





1)

Idees principals:

-Les coses varien segons la perspectiva de cada individu.

- cada persona és necessària i inprescindible per trobar la realitat d´aquesta manera s´estructura la realitat còsmica del nostre Univers.

2)

Títol: Veritat és una mirada col·lectiva

3)

En aquest text que pertany a la obra El tema de nuestro tiempo exposa que el que veuen dos individus no és el mateix. Cadascun d´ells té una perspectiva diferent d´allò que contemplen mutuament , aquesta perspectiva està afectada per diversos factors, com ara la llum i les ombres, la posició on estan tots dos... que dos persones no comparteixin una mateixa perspectiva és completament normal. Si fos al contrari no s´estaria comtemplant allò que és cert, sinó una il·lusió. A més a més en el text l´autor explica que cada individu és indispensable per poder tenir l´autèntica realitzar ja que fan falta totes les perspectives per aconseguir-la.

4)

El text següent pertany al perspectivisme al qual també pertany l´autor del fragment (Ortega i Gasset). elqual manté que sí que es pot arribar al coneixement de la realitat, però conjugant diferent perspectives , atès que cada un de nosaltres i gada grup social o generació te la seva pròpia visió. Aquesta possibilitat del coneixement és molt diferent de l´escepticisme , que considera impossible obtenir coneixements fiables, perquè pensa que mai no hi ha una justificació suficient per acceptar alguna cosa coma certa. El perspectivisme és també molt diferent del dogmatisme, que manifesta l´actitut ingènua d´aquells que asseguren que ho saben tot.