Comentari Abstract

|

Hume en el text distingeix dos tipus de filosofia:La primera, la filosofia "fàcil" que interpreta l'home com a l'inividu que està influit per els seus sentits i apreciacions alhora que pels seus sentiments. La segona la filosofia abstracta, considera l'home un ésser racional.
Per altra banda Hume critica l'ús que s'en fa de la filosofia i seguidament exposa en el text el que són les imoressions i les idees. Les primeres han de ser classificades sota un terme general i les segons són les percepcions menys vives.

Títol:

Critica a la filosofia de Hume.

Comentari:

David Hume filòsof empirista en text realitza una distinció entre dues filosofies:
PerLa primera, la filosofia fàcil concep l'individu com aquell que respon mitjançant lo sensible i els sentiments. Es centra en les accions, ja que determina que l'esser humà està fet per actuar. És per això que aquesta filosofia es clara I al que deu el seu nom, perquè hi pot accedir-hi tothom. altra banda la segona filosofia, l'abstracta es centra en l'enteniment ja que per Hume és el que dirigeix la raó.
Seguidament, l'autor tracta la seva teoria del coneixement i fa uan distinció entre les idees i les impressions.
Les impressions per una banda són allò que es triba sotra un terme general, i són aquelles percepcions més vives que entren amb més força.
Per altra banda les idees són les còpies de les impressions, i són externes i són menys vives.

Comparació:


La teoria del coneixement de David Humeés molt diferent d'altres teories previament exposades en referencia a les percepcions que rep el cos com per exemple Plató el qual totalment al contrari que Hume afirmava que les coses són còpies de les idees.
Per altra banda Hume és també oposat als sofistes els quals defensaven un relaitivisme en relació a la veritat, mentre que Hume afirma que la filosofia té la funció d'arribar a una veritat concreta , feta la mesura de l'home.