|
Activitat 19

Definicions:
Individu: És qualsevol ésser complet que pertany a una espècie i és únic i irrepetible.
Individualisme possessiu: És l’ individu propietari de si mateix i les seves capacitats i no deu res a les societats per a elles.
Sociabilitat natural: Teoria defensada per Aristòtil aquest parteix de la base que l´home és un animal polític, i es basa en que l’ésser humà necessita la societat, aquest no s’entén fora d’ ella ja que li aporta una cultura per realitzar-se amb les seves capacitats pròpies.
Contractualisme: És una teoria defensada per Rousseau(s.XVIII), i Hobbes que es basa en que l’ésser no es sociable per naturalesa i que la societat és fruit d’un acord o contracte entre els éssers humans per poder viure en pau.
Pacte social Rousseau : Argumenta que l´home és bo per naturalesa però que en entrar en contacte amb la societat i tot el que aquesta implica , el corromp.
Voluntat general: És aquella que s’obté orientada cap el bé comú general. Rousseau deia que nosaltres donàvem la nostra llibertat natural a la voluntat general perquè aquesta ens donés llibertat civil.
Socialització primària: És la part més important del procés. Té l’objectiu d’introduir el subjecte en la societat i es desenvolupa en el si de la família durant la primera etapa de la infantesa.
Cultura: Conjunt d’artefactes creences, valors, costums, tradicions , formes de conducta que un determinat grup humà accepta com a pròpies.
Subcultura: Dins de cada cultura existeixen diferencies en la forma de viure de diferents col·lectius, motivats per l´edat, l´ètnia, el nivellsocialeconòmic...etc...
Contracultura: És un moviment de rebel·lió contra la cultura hegemònica que presenta un projecte de cultura i societat alternativa
Civilització Huntington: És el progrés de la humanitat fins a un estat superior al qual es desitja i s’espera confiadament.
Etnocentrisme: Analitza les cultures des del punt de vista de la pròpia cultura que es converteix en la mesura per valorar les altres.
Xenofòbia: És l’odi envers als estrangers.
Racisme: Creença en la existència de races superiors i races inferiors. Consideren que altres races són diferents.
Aporofòbia: És el rebuig i menyspreu al pobre.
Relativisme cultural: Proposa analitzar les diverses cultures des de els seus propis valors i no des d’una cultura aliena i recomana la tolerància cap a les diferents expressions culturals.
Interculturalisme: Trobada entre diferents cultures en condicions d´igualtat.