Comentaris dels fragment de Parmènides

|
Idees principals dels fragments:
Ens els fragments es fa refèrencia a l´ésser que és allò que es pot conèixer que s´oposa al no ésser que és allò incomprensible.Parménides identifica el pensar amb l´ésser . Parménides també explica que el punt d´inici és el mateix que el final, que no importa allà on comencem ja que el punt d´inici serà el mateix de fi.

Títol: La perfecció de l´ésser.

Comentari:
Ens aquests fragments Parmènids ens exposa la seva teoria de l´ésser, aquella on ell argumenta que l´esser i el pensar són la mateixa cosa, que l´´eser es allò perfecte , inmutable i indivisible que ho origina tot, que és allò que pot ser pensat i el no éssr pel contrari no.L´é sser es allò al que els homes i l´entorn ens trobem sotmesos.Una altra teoria que s´exposa als fragments és la de que és impossible arribar a u punt. La concepció de Parmènides de la realitat en foma de cercle, fa que tingui aquesta teoria. En una circumferència dona igual on iniciem l´inici del notre traç ja que sempre acabarem en el mateix punt d´inici. Això él el que l´autor plasma en la realitat.

Comparació:

La teoria de l´existència d´un principi originari d´un ésser que ho regeix tot s´oposa a les eories d´altres autors. Un exemple de teoria diferent és la que exposa Anaximandre, el qual afirma que hi ha l´apéiron, que és el principi i elemnt de les coses existents i que conté la causa del naixement i de la destrucció de les coses. Una altra teoria oposada és la de Anaximenes, que defensa que el principi de les coses és el vent, una altre oposada és la d´Heràclit que defensa que el principi originador és el foc.