Comentari de text ( pàgina 11 del Fedó de Plató)

|

1)Idees principals:
Segons Plató i la teoria que exposa en aquest fragment del Fedó el cos és la presó que impedeix a l'home arribar a la veritat, perquè el cos és alló que ens distrau en el camí capa la veritat ja que ens dóna preocupacions donades per les passions, els temors i desitjos. Tot això són obstacles que fan que l'home s'allunyi de la veritat ja que fan que el cos esdevingui impur i només amb la puresa d'aquest es pot accedir-hi.

2)Títol:
La puresa com a via cap a la veritat.

3)Comentari:
Aquest fragment de l'obra del Fedó va referència a la teoria del dualisme platònic entre el cos i l'ànima. Segons plató l'ànima tendeix al món intel·ligible, encara que es troba presa en un cos terrenal, que unicament amb la mort d'aquest té via lliure cap a la veritat.El cos és allò que mitjançant les passions els sentiments, els temors els odis queda contaminat i d'aquesta manera, aïllat de qualsevol posiblilitat d' arribar a la veritat.

Plató planteja en que l'home s'ha d'adonar d'aquesta situació i buscar la puresa al llarg la seva vida ( filosofia per tal d'estar preparat per a la mort que és alhora l'ínica manera de conseguir conèixer la veritat de totes les coses.