Què ve abans l'ou o la gallina?

|
És dificil tenir seguretat completa sobre la resposta a aquesta pregunta, ja que no és inequívoca. La meva opinió respecte a aquesta endivinalla ancestral és tan difosa com la confusió mental que et provoques a tu mateix quan t´ho planteges.
En primer lloc, crec que si rumiem tant sobre aquesta pregunta es, perquè sempre s´ha donat la mateixa situació, que d´una gallina sorgeixi el ou, i del ou la gallina, i aixi succesivament independentment dels canvis evolutius que hagi patit l´animal, que després han passat al ou i així a la següent generació. Si tenim en compte els canvis, potser sí és més acertat dir que l´ou es l´origen, perquè és que l´animal que anomenem gallina sempre ha romangut sense canviar, sense cap alteració genètica d´una generació a la altra? Per tant, si en un principi un animal X posa un ou i després en surt gallina, ve abans el ou que la gallina.
Encara que si no s´està d´acord s´hauria de concretar, Un ou es de gallina perquè el posa una gallina o perquè d´ell en surt una gallina? O es que s´han de complir totes dues posibilitats?
Si ens plantegem les diferents opcions posibles trobem:
L´ou és de gallina perquè el posa una gallina: per tant es primer la gallina.Si per el contari afirmem que l´ou es de gallina es perquè d´ell en surt una gallina, aleshores a partir d´això es primer l´ou. Si ajuntem totes dues condicions,que l´ou es de gallina perquè el posa una gallina i d´aquest en surt una gallina és primer una gallina el primer es la gallina. Pero si per últim, d´un animal anterior semblant a gallina posa un ou i en surt una gallina, no és primer la gallina és l´ou.