Text d'Agustí d'Hipona

|

Idees principals:

En el text Sant Agustí planteja que Déu és primer a tot. L'autor també remarca que Déu tardà en crear el món perquè en realitat de la magnitud del temps no existeix per tant no podia trigar ni avançar-se.
Finalment l'autor conclou afirmant que Dé és inmmutable i és sinònim del present, del passat i del futur.

Títol : Déu creador del temps.

Comentari:

Aquest text d'Agustí d'Hipona mostra la idea de la creació del món. L'autor afirma que Déu és un ésser inmutable i omnipotent que no té canvis en el temps perquè ell alhora és l'ésser més diví que creà el temps, per tant diem que és atemporal ja que es el temps passat, el present i el futur, és l'eternitat.

Comparació:

La teoria de que Déu és un ésser perfecte e inmutable, la podem comparar amb altres autor com per exemple Heràclit. Heràclit defensava que l'ésser era allò perfecte inmutable, que no presentava canvis que no era divible ( que ho podem intentificar amb el que és Déu.)

Per altra banda podem comparar també la idea de Déu amb una teoria Platònica, la del Demiurg, el qual l'autor identifica que l'esser perfecte comleix part del seus comesos ( la il·luminació del pensament). Per altra banda podem indentificar Déu com la idea suprema una idea perfecte i per tant estaria al món inteligiible de Plató.